IPL

IPL Konsultation

Har du ytliga blodkärl, pigmenteringar (mörka fläckar) eller är nyfiken på en hudföryngring där vi både jobbar på fastheten i huden, fina linjer, ytliga kärl och pigmenteringar. Välkommen att boka en kostnadsfri konsultation där vi berättar mer och går igenom vad vi kan göra för just dig.
30 minuter, kostnadsfri

Boka nu
IPL-behandling av akne

Acne är en vanligt förekommande hudåkomma som beror på inflammation i talgkörtlarna. I ansiktet, bröst och rygg är talgkörtlarna störst så det är oftast där som acne uppkommer. IPL behandlingen gör så att blodtillförseln till talgkörtlarna avtar och bromsar då produktionen av talg och värmen från behandlingen gör så att acnebakterien dör. Vi rekommenderar en kur på 4 behandlingar med 3 veckors mellanrum för bästa resultat.
60 minuter, 1 000:-

Boka nu
IPL-hudföryngring / Kollagenstimulering ansikte

När huden åldras blir hudens olika funktioner nedsatta både av ålder och av UV-ljus. Huden förlorar sin spänst, förmågan att binda fukt minskar och pigmenteringen kan bli ojämn. En IPL- behandling stimulerar hudens kollagenproduktion och återställer då hudens ungdomliga elasticitet vilket resulterar i en uppstramande och rynkreducerande effekt. Behandlingen verkar även på de ytliga blodkärl och pigmentfläckar som ofta uppkommer vid solskadad hud. Vi rekommenderar 4-6 IPL behandlingar med ca 3 veckors mellanrum. Behandlingen orsakar inte några ytliga skador utan endast en lätt rodnad så du kan återgå till din vardag direkt efter behandlingen.
60 minuter, 1 750:-

Boka nu
IPL-hudföryngring / Kollagenstimulering ansikte och hals

När huden åldras blir hudens olika funktioner nedsatta både av ålder men också till väldigt stor del av UV-ljus. Huden kan förlora sin spänst, förmågan att binda fukt minskar och pigmenteringen kan bli ojämn. IPL behandlingen sker genom att man stimulerar hudens kollagenproduktion vilket resulterar i en uppstramande och rynkreducerande effekt. Behandlingen verkar även på de ytliga blodkärl och pigmentfläckar som man ofta ser vid solskadad hud. Vi rekommenderar 4-6 IPL behandlingar med ca 3 veckors mellanrum. Kan sedan behöva underhållas ca 1ggn/år. Då behandlingen inte orsakar några ytliga skador eller behöver läka kan du återgå till arbete eller dylikt direkt efter behandlingen.
90 minuter, 2 250:-

Boka nu

IPL, Intense Pulsed Light

IPL (Intense Pulse Light) är ett högintensivt pulserande ljus som kan regleras genom olika effekter och filter beroende på vad det är som skall behandlas. För permanent hårborttagning ställs effekten in för att nå rätt djup i huden för att komma åt hårsäckarna och filter används för att justera efter hudtyp och färg på håret. Pigmentet i hårstrået drar till sig ljuset och värms upp tills dess att det skadas och inte längre kan producera hår.

Ungefär två veckor efter behandling kommer det hår som befann sig i tillväxtfasen under behandlingen att falla av. Efter ytterligare ett par veckor kommer hår att växa ut från de hårsäckar som kommit in i tillväxtfasen och det är dags för en ny behandling.

Så fungerar en behandling

Vi börjar med att lägga ett tunt lager gel på huden som skall behandlas. Därefter läggs munstycket mot huden och maskinen avger en puls. Denna puls kan kännas som ett litet stick, men gör inte ont. Detta upprepas tills hela behandlingsytan är behandlad. Efter behandlingen kan huden bli lite svullen och rodnad som lägger sig inom ett par timmar. Undvik bad under behandlingsdagen.

Antal behandlingar som behövs varierar mellan olika personers hårtyper, men även efter tycke och smak. I regel brukar de flesta kunder vara nöjda efter fyra till sex behandlingar behandlingar.