Hur arbetar vi med hårborttagning?

IPL, Intense Pulsed Light

IPL (Intense Pulse Light) är ett högintensivt pulserande ljus som kan regleras genom olika effekter och filter beroende på vad det är som skall behandlas. För permanent hårborttagning ställs effekten in för att nå rätt djup i huden för att komma åt hårsäckarna och filter används för att justera efter hudtyp och färg på håret. Pigmentet i hårstrået drar till sig ljuset och värms upp tills dess att det skadas och inte längre kan producera hår.

Ungefär två veckor efter behandling kommer det hår som befann sig i tillväxtfasen under behandlingen att falla av. Efter ytterligare ett par veckor kommer hår att växa ut från de hårsäckar som kommit in i tillväxtfasen och det är dags för en ny behandling.

Så fungerar en behandling

Vi börjar med att lägga ett tunt lager gel på huden som skall behandlas. Därefter läggs munstycket mot huden och maskinen avger en puls. Denna puls kan kännas som ett litet stick, men gör inte ont. Detta upprepas tills hela behandlingsytan är behandlad. Efter behandlingen kan huden bli lite svullen och rodnad som lägger sig inom ett par timmar. Undvik bad under behandlingsdagen.

Antal behandlingar som behövs varierar mellan olika personers hårtyper, men även efter tycke och smak. I regel brukar de flesta kunder vara nöjda efter fyra till sex behandlingar behandlingar.

 

Har du frågor? Kontakta oss.

Skicka ett meddelande eller ring om du vill veta mer om IPL och permanent hårborttagning.